Ilmarinen ja Etera yhdistyvät

29.6.2017
Arvopaperi

Etera sulautuu Ilmariseen.

Evakuutusyhtiöt Ilmarinen ja Etera yhdistyvät. Etera sulautuu Ilmariseen ensi vuoden alusta.

Yhtiöstä tulee asiakasmäärällä ja vakuutusmaksutulolla mitattuna suurin yksityisten alojen työeläkevakuuttaja Suomessa.

Ilmarinen on Eteraa selvästi suurempi sijoittaja. Ilmarisen sijoitusten arvo oli maaliskuun lopulla 38,3 miljardia euroa ja Eteran sijoitusten arvo oli 6,3 miljardia euroa. Ilmarisella oli maaliskuun lopulla 13,3 miljardia euroa pörssiosakkeissa ja Eteralla vastaava summa oli 1,2 miljardia euroa.

Ilmarisen kaikki sijoitukset tuottivat viime vuonna 4,8 prosenttia ja Eteran sijoitukset tuottivat 6,6 prosenttia.

Osapuolet arvioivat, että yhdistyminen tuo säästöjä, jotka kasvattavat asiakashyvityksiä. Yhdistyminen tuo arviolta vähintään 20 miljoonan euron vuosisäästöt hoitokustannuksissa vuodesta 2020 lähtien. Yhtiöiden hoitokustannukset olivat viime vuonna 142 miljoonaa euroa. Sijoitustoiminnan välittömät ja välilliset säästöt olisivat niin ikään vähintään 20 miljoonaa euroa vuodessa.

Yhdistynyt yhtiö hoitaa yli 1,1 miljoonan ihmisen eläketurvaa. Vakuutettuja on yli 675 000 ja eläkkeensaajia 460 000. Markkinaosuus vakuutusmaksutulosta on yhdistettynä 37 prosenttia.

Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio jatkaa tehtävässään yhdistymisen jälkeen. Eteran nykyisestä toimitusjohtajasta Stefan Björkmanista tulee  varatoimitusjohtaja ja toimitusjohtajan sijainen. Toisena varatoimitusjohtajana jatkaa Ilmarisen nykyinen varatoimitusjohtaja Sini Kivihuhta.

Ilmarisen hallintoneuvostoa täydennetään neljällä uudella jäsenellä, jotka valitaan Eteran vaalivaliokunnan ehdotuksesta. Ilmarisen nykyhallituksen toimikausi päättyy vuoden lopussa. Uuteen hallitukseen tulee nykyisen 12 jäsenen sijasta 14 jäsentä, ja hallitukseen valitaan myös Eteran asiakaskuntaa tuntevia edustajia.

"Yhdistymisessä saavutettavat synergiaedut hyödyttävät molempien yhtiöiden asiakkaita. Yhdistyneeseen yhtiöön tulee vahvaa osaamista kaikenkokoisten yritysten ja yrittäjien vakuuttamisesta sekä monien alojen erityisasiantuntemusta", sanoo Ilmarisen hallituksen puheenjohtaja Mikko Helander.

"Lisäksi yritysjärjestelyn myötä koko työeläkejärjestelmän kustannustehokkuus paranee merkittävästi ja alan vakavaraisuus kokonaisuutena vahvistuu.”

Uusimmat aiheet

Vakuutusoptimi Oy Suomen Vakuutusmeklariliitto ry:n jäseneksi

Vakuutusoptimi Oy on hakenut jäsenyyttä Suomen Vakuutusmeklariliitto ry:stä ja saanut jäsenyydelle hyväksynnän. Liiton toiminta-ajatuksena on toimia vakuutusmeklariyritysten valtakunnallisena yhdyssiteenä sekä edistää riippumatonta ja... Lue lisää »